tiistai 11. kesäkuuta 2013

43. Näin teet yksinkertaisen bannerin Gimpillä

Moi! 

Tää postaus olkoon sitten, vaikka 30 lukijan erikoispostaus(no onhan niitä lukijoita jo 31, joo no kuitenkin) eli tässä teille  vinkkiä helpon bannerin tekoon, kun sitä on vähän kyselty :). Oliko apua, haluatteko jatkoa? Osasinko selittää tarpeeksi selvästi?
Mene osoitteeseen gimp.org. Lataa gimp koneellesi, jos sinulla ei vielä sitä ole.

Avaa gimp. Jos sinulla ei ole vielä kahta tolllasta juttua auki, niin avaa tuolta ikkunat-> viimeisimmäksi suljetut telakat ja niitten pitäs löytyä sieltä. Mulla toi vasemmanpuoleinen palkki ei oo ihan sellanen kun pitäs, kun oon joskus vahingossa tuhonnu, mutta kyllä ne tonne saa mutta tosin ei ihan sellasena kun pitäs, nyt en selitä miten ne saa. 

Sitten avaa tuolta tiedosto-> ja sitten sinulle aukeaa tuo ikkuna, mikä on tuolla vasemmassa yläkulmassa. Olen laittanut tuonon koon mitä, yleensä käytän läpinäkyviä bannereita tehdessäni eli 900x400 pikseliä. Sitten, jos haluat läpinäkyvän bannerin minkä nyt teen niin paina siitä pikku plussasta, minkä vieressä lukee lisää asetukset ja sitten voit valita siitä täytä ja siinä vaihtoehto läpinäkyvä. Kun olet valmis paina ok.


Elikkäs läpinäkyvä tausta näyttää tolta gimpissä. Sitten avaa kuva jonka haluat, kannattaa ottaa kuvat joka on suhteellisen helppo rajata irti taustasta. Kuvan voi avata painamalla tuolta tiedosto -> ja sitten avaa.

Jos et ole vielä avannut kuvaa, niin avaa se nyt. Kuva saattaa tulla valmiiksi isolle näytölle, mutta jos ei niin avaa se tuolta alhaalta.

Sitten valitse työkalupalkista(se vasemman puoleinen) se lasson näköinen
työkalu eli rajaamistyökalu. Rajaa haluamasi alue kuvasta ja yhdistä alku ja loppupiste, kun rajauksessa ei ole yhtään aukkoja, niin rajaus muuttuu viivaksi.

Rajattuun kuvaan kuuluu tulla tuollainen mustavalkoinen viiva.

Pienennä kuvaa, jos se on todella iso eli kuva ->skaalaa kuvaa. Voit vielä myöhemmin piennetää kuvaa mutta esim joku 400 pikseliä voisi olla  hyvä :).

Sitten kun olet skaalannut kuvan, niin paina hiiren oikean puolimmaista näppäintä ja sinulle ilmestyy pikku laatikko klikkaa sieltä muokkaa -> ja sitten kopioi. Voit myös valita tuolta ylhäältä muokkaa, jos tuo toinen tapa tuntuu hankalalta.

Sitten mene varsinaiseen banneriin ja klikkaa taas hiiren vasenta näppäintä, niin eteesi tulee näkyviin taas se pikku laatikko eli muokkaa -> liitä määräten -> uusi taso. Voit myös liittää kuvan pelkästään liitä painikkeesta, mutta sitten et voi lisätä kuvaan varjoa tai muutenkaan muokata sitä. Tämänkin voit tehdä tuolta ylhäältä.

Sitten kun olet liittänyt kuvan, niin voit muuttaa sen paikkaa valitsemalla tuon siirtämistyökalun. 


Sitten lisätään kuvalle varjo eli suotimet -> valo ja varjo -> varjo.


Nyt voit säätää varjon väriä ja muuta sellasta. Laitan yleensä nuo asetukset mitä tuo gipm ehdottaa.


Sitten teksti eli valitse tuo kirjain ja rajaa alue mille haluat teksti ja kirjoita siihen haluamasi teksti.


Sitten yliviivaa teksti, niin voit muuttaa fonttia, kokoa ja väriä. Voit myös lisätä tekstille varjon, saman lailla miten kuvallekkin lisättiin varjo.

Sitten voit lisätä siveltimellä jotain kuivoita, niinkun lisäsin. Sitten kun banneri on valmis niin tallenna se tiedosto -> vie nimellä. Kokeile ekana, että toimiiko tallenna nimellä mulla ei ainakaan toiminu.

Jotta banneri pysyisi läpinäkyvänä niin tiedosto muodon on oltava png, esim banneri.png!

4 kommenttia:

  1. Kiitti hyvästä postauksesta:)Sain paljon tietoo:):):) :) Mistä kaupungista sä oot suvi???:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :)! Kaupunkia missä asun en halua kertoa, mutta kuitenkin täällä Etelä-Suomessa.

      Poista

Vain asiallisia kommentteja! Myös toiveita saa esittää ja palautetta saa lähettää :D

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin ja sellaisiin kommentteihin joihin koemme tarpeellista vastata. Olkaa aktiivisia kommentin lähettäjiä :D!